Apple iPhone 4S ve Samsung Galaxy S 2 Karşılaştırması Dayanıklılık Testi


Geçtiğimiz günlerde Apple iPhone 4S lansmanını yaptı. Apple iPhone kullanıcılarının merakla beklediği Apple lansmanını biz de blogumuzdan canlı olarak bu yazımız ile duyurmuştuk. Apple dünyasında bir kısım kullanıcılar iPhone 5 ve muhteşem özellikler beklediği için hayal kırıklığına uğrarken bir kısım kullanıcılar ise durumu normal karşılayarak iOS 5 ile gelen özelliklere yoğunlaştılar. Bu iki farklı görüşün hakim olduğu markette  iPhone 4S lansmanı sonrası her ne kadar Apple hisseleri düşse de cihazın yanlızca bir kaç günde 2 Milyon ön talep alması ve ilk hafta satışlarının 4 Milyon olacağının ön görülmesi cihazı pazarda başarılı kılıyor. Yine bir diğer Android Cihaz olanSamsung Galaxy S 2 ‘yi ise sizler için bu yazımızda detaylı olarak incelemiştik. Samsung Galaxy S 2, Apple cihazları kadar başarılı bir satış grafiği elde etmese de sadece Amerika’da ilk 6 ayda 30 Milyon’un üzerinde bir satış rakamına ulaştı ki bu da bir akıllı telefon için oldukça iyi bir satış rakamı. Şimdi gelelim bu iki cihazın özellik seti olarak karşılaştırmasına ve bizim yorumlarımıza.

facebook müşteri hizmetleri

Hız :

CPU performanslarına bakıldığında her iki cihaz da çift çekirdekli işlemcilere sahip. Apple kendi A5 chipset’ini kullanırken, Samsung ise ARM V7 işlemcisini kullanıyor. Network performanslarına bakıldığında Galaxy S2 4G şebekeleri destekleyerek 42 Mbps hızına çıkarken, iPhone 4S dual carrier 3G teknolojisi ile 14.4 Mbps‘e kadar çıkabiliyor.  Ülkemizde henüz 4G şebekesi bulunmadığından bu çok anlamlı bir fark değil, CPU performanslarında ise her iki cihazda oldukça başarılı ve birbirlerine denk bir performans sergiliyorlar.

Ekran ve Kamera:

Ekran teknolojisi olarak Apple Retina Display teknolojisi kullanırken, Samsung Super Amoled teknolojisini kullanıyor. Her iki teknoloji de diğer rakiplerine göre oldukça üstünlük sağlıyor ama birbirleri arasındaki rekabette doğrusunu isterseniz arada çok bir fark yok. Fakat her iki cihazı da günlük hayatımızda kullandığımız için Super Amoled ekranlı Galaxy S 2′nin az da olsa daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Boyut olarak bakıldığında ise, Galaxy S2 4.3 inch ve 800×480çözünürlüğü desteklerken, iPhone 4S 3.5 Inch ve 960×640 çözünürlüğü deskteliyor.  Yine günlük hayattaki deneyimlerimize baktığımızda 3.5 Inch  ile iPhone 4S ekranı daha ideal bir boyut gibi görünmekle birlikte incelik ve şıklık olarak Galaxy S2 daha başarılı bir cihaz.

Her iki cihaz da 8MP kamera ile fotoğraf makinesini aratmayacak nitelikte görüntü ve 1080P HD video kaydetmenize izin veriyor. Bu anlamda da birbirine denk iki cihaz görüyoruz. Profosyonel bir fotoğrafçı değiliz fakat bu konuda iyi olan arkadaşlarımızdan aldığımız geri bildirimlere göre iPhone 4S Kamerasındaki Hibrid IR Filter özelliği bir çok profosyonel fotoğraf makinesinde bile olmayan bir özellikmiş, eğer bu doğruysa Kamera olarak iPhone 4S bir adım önde diyebiliriz.

İşletim Sistemi ve Yazılımlar:

Galaxy S2 Android 2.3.4 Gingerbread işletim sistemi ile gelirken iPhone 4S iOS 5 işletim sistemi ile birlikte geliyor. iOS 5 gerçekten iCloud, Uzaktan Yazılım Yükseltme, iMessage, News Stand gibi bir çok iyi özelliklerini barındıran bir işletim sistemi. Eğer Samsung sadece Android 2.3.4 işletim sistemi ile bu cihazı piyasaya sürseydi ozaman gerçekten yazılım olarak iPhone’dan daha aşağıda seviyede bir cihaz ile karşı karşıya kalacaktık. Fakat Samsung’da iOS 5 teki bir çok özelliğe yakın ya da denk gelecek özellikler var. Bunları detaylı olarak Galaxy S 2 inceleme yazımızda anlatmıştık.

Sonuç : 

Yazımızda da vurgulamaya çalıştığımız gibi her iki cihaz da günlk hayatta kullandığımız cihazlar (iphone 4 kullanıyoruz, iphone 4S değil :) zira Türkiye’ye henüz gelmedi), ve sizinde görebileceğiniz gibi Galaxy S 2 yaklaşık 6 ay önce duyurulan bir cihaz olmasına rağmen Apple iPhone 4S’den aşağı kalır bir cihaz değil. Android olması nedeni ile biz daha çok severek kullanıyoruz. Zaten Apple fanatiklerinin de hayal kırıklığına uğramasının belki de en önemli nedenlerinden biri bu. En büyük rakibi sayılabilecek Samsung’tan 6 ay sonra ona ancak denk bir cihaz lanse ediyor olması gerçekten hayal kırıklığı yarattı. Bizim tercihimiz cihaz olarak  Samsung Galaxy S 2 ama bunun yanında hem akıllı telefon üreticilerinin hem de Google, Nokia, Windows gibi işletim sistemi geliştiricilerin Apple’dan öğreneceği çok şey var. En başta kullanıcı deneyimi konusunda. 19 Ekim’de Google ve Samsung’un düzenleyeceği etkinlikteki Google Ice Cream Sandwhich işletim sistemi neler getirecek merakla bekliyoruz :)

Fiyat olarak bakıldığında henüz Apple iPhone 4S ülkemizde satılmıyor, Galaxy S 2 ise 1400-1600TL bandında satılıyor. Fiyat olarak muhtemelen Apple iPhone 4s daha pahalı bir cihaz olacak, hele dün yapılan ÖTV düzenlemesinden sonra :)

Bir de Apple iPhone 4S ve Galaxy S 2′ye ait bir sağlamlık testi yapılmış SquareTrade isimli bir şirket tarafından. Aşağıdaki video’da biraz ilginç te olsa sağlamlık testini görebilirsiniz :) Samsung bir adım öne çıkmış :)

Yorum bırakın